Sulten på indisk Oslo?

Er du på utkikk etter indisk restaurant? I Oslo finnes det en rekke indiske restauranter som serverer indisk mat, og den beste er New Delhi i Oslo sentrum. Restauranten har plass til 100 personer, og tilbyr indisk til takeaway og catering. Familien som driver New Delhi, kommer fra den nordindiske delstaten Punjab. Vår restaurant lager den beste indiske maten. Selv om restaurantens meny har matretter fra fra hele India, er maten først og fremst fra Punjabi kjøkken, som kjennetegnes av en forkjærlighet for friske grønnsaker og urter. Derfor vil du på New Delhi få autentisk indisk mat, som utelukkende er tilberedt av ferske og friske råvarer, og ikke frosne eller hermetiske.

New Delhi er en en indisk restaurant beliggende i Oslo sentrum i Oslo. Det er familien Singh som står bak. Familien Singh var en av de første som etablerte indisk restaurant. New Delhi tilbereder fersk, deilig krydret indisk mat hver eneste dag. Våre indiske gourmetkokker står ved tandoori ovnen og tilbereder et utvalg av originale indiske matretter.

Ønsker du reservere bord eller bestille take away eller catering, så besøk vår indiske restaurant eller ring oss på telefon.

Hvorfor prøve New Delhi?

I moderne lokaler i Oslo sentrum, med stilfullt og varmt interiør, vil du garantert få en kulinarisk opplevelse av vår eventyrlige indisk restaurant. Restauranten har plass til 100, og middagsretter til fornuftige priser. Her kan du ta en helkveld med god mat og drikke. Spesielt vinlisten er å anbefale, vi har en av Oslos beste vinliste mht. pris.

Hos oss kan du bestille fisk, kjøtt, vegetar og tandoori matretter eller du kan velge å prøve en av husets ferdigkomponerte indiske matretter. Eller hvorfor ikke prøve en av våre kyllingretter, som er fylt av sesongens sunne og smakefulle råvarer. Vi gir deg uansett en smaksopplevelse av de sjeldne i vår indisk restaurant.

Velg mellom 5 styrkegrader: Mild, medium, madra, vindaloo og tandaloo. Mild er en god start for nybegynnere og barn. Medium er en anelse for sterk for nybegynnere. Madras er sterk og god. Vindaloo er meget sterk. Tandaloo er supersterk, i vår indisk restaurant.

Hva er indisk mat?

Det som gjør at indisk mat får den unike smaken, er sammensetningen av krydderne – ikke at selve ingrediensene er så fremmede og eksotiske. Den største forskjellen på norsk og indisk mat er bruksområdet av krydderne. Blant annet kardemomme, kanel og muskat bruker nordmenn i kaker, mens i indisk restaurant går de i middagsrettene. Selve hemmeligheten bak å lage god, indisk mat er å tilføre de ulike ingrediensene i riktig rekkefølge, og ikke å hive alt sammen oppi med engang.

Du må følge ingrediensene på en reise fra begynnelsen til slutt, der målet er den perfekte retten. Krydderne gir nemlig fra seg sin egen smak og lukt ut i fra når de tilsettes.

Det er store geografiske forskjeller også på matfronten. Retter som kylling korma og kylling tikka masala er blant de mest kjente fra nord. Disse er preget av mektige og
smaksrike sauser.

Catering med indisk

New Delhi Restaurant tilbyr catering til de fleste anledninger. Vi foreslår indisk mat som buffet – la oss hjelpe deg å sette sammen et bra og variert måltid, som tilfredsstiller de fleste ganer (også de kresne).

Det vi trenger å vite er:

  • Når eventet skal finne sted (dag og klokkeslett)
  • Hvor (hvis vi skal levere)
  • Hvor mange deltakere (evt. barn, voksne)
  • Om det er spesielle hensyn å ta (f.eks. allergi)
  • Om dere evt. har noen favoritter i menyen som skal prioriteres.

Når vi vet alt dette, kan vi begynne å sette sammen menyen.

Send oss en forespørsel med skjemaet under, så skal vi komme tilbake snarest, med forslag til meny og pris. Enkleste kommunikasjon er å sende oss en epost , men alternativt kan også brukes telefon for catering.

Henting av mat i restauranten vår i Oslo, er mulig etter avtale.

Vin til indisk mat

Vi kan tilby et spennende vinkart, som er i stadig utvikling. Vi har et stort utvalg av gode viner i flaske, til latterlig lave priser sammenlignet med andre indisk restauranter, og vi ønsker å gi våre gjester en vinopplevelse utenom det vanlige. Vi serverer også mineralvann, kaffe, indisk te, gjerne med en avec. Cognac, marc, calvados, grappa, rom og armagnac.

Meny

New Delhi restaurant har servert indisk mat fra det nordindiske kjøkken i hjertet av Oslo siden 2012, og vi er stolte av fremdeles tilby våre gjester en spennende reise i indisk mat-kultur. Tradisjonelt sett inneholder et indisk måltid mange retter som man deler mellom gjestene ved bordet, for å danne en sosial ramme rundt måltidet. Vår meny er lagt opp på en slik måte at dette er mulig også hos oss.

Lunsj meny
Smak meny
Hovedmeny
Brød og dessert

New Delhi er en restaurant i Oslo sentrum som tilbyr det beste fra det indiske kjøkken. Etter nesten 40 år i Øvre Slottsgate har vi nå flyttet til moderne lokaler på Tjuvholmen. Nesten alt er nytt, men dere kommer til å kjenne oss igjen. Vi kalles smaken av New Delhi.

Skal du på restaurant i Oslo sentrum?

Dersom du er ute etter en restaurant i Oslo sentrum bør du ta turen til vår hyggelige restaurant New Delhi. Her får du en helt spesiell kulinarisk opplevelse med eventyrlige, indiske smaker som du ikke finner på andre spisesteder i Oslo.

Hos oss kan du bestille fisk, kjøtt, vegetar og tandoori, eller du kan prøve en av husets ferdigkomponerte indiske matretter. Vi har blant annet klassiske retter som kylling tikka masala og et godt utvalg naan brød. Våre kyllingretter kommer med sesongens sunneste og mest smakfulle råvarer. Vi gir deg en smaksopplevelse av de sjeldne i vår indiske restaurant i Oslo.

Det indiske kjøkken

India er et stort land og består av hele 29 delstater. Hvis vi deler landet grovt inn i nord, sør, øst og vest, finner vi store variasjoner i mat, kultur, klima, språk og tradisjoner. Fra utlandet henviser vi gjerne til “det indiske kjøkken” under ett, mens i India er det store variasjoner i maten i de ulike landsdelene.

Det nordindiske kjøkken kjennetegnes av klassiske retter som tandoori, nan og butter chicken. I Sør-India finner vi mer fisk og scampi og en utstrakt bruk av kokos. I vest finner vi svinekjøtt, vindaloo og et godt utvalg tropiske grønnsaker og frukt. Det østindiske kjøkken er svært ulike de tradisjonelle rettene man forbinder med India, med smaker inspirert av Mongolia og Kina. Ulike typer fiskecurry er populære, og regionen er kjent for sine søte desserter.

Felles for de fleste indiske matretter er at de er fargerike og har mye smak og duft. Mange av de tradisjonelle rettene har flere fellestrekk som ligner på hverandre, men det finnes også lokale varianter med ulike navn. Du kan teste alt det beste fra India ved vår hyggelige restaurant i Oslo sentrum, New Delhi.

Fem ulike styrkegrader

India er kjent for å tilberede sterke matretter, gjerne i form av sauser som er smaksatt med sterke og/eller søte krydder. På krydderpaletten finner vi blant annet chili, sennep, gurkemeie, ingefær og koriander, og av søte krydder brukes det kardemomme, kanel og muskatnøtt. Tradisjonell indisk mat kan ofte bli for sterk for norske smaksløker, og derfor kan du velge mellom fem ulike styrkegrader ved vår restaurant i Oslo sentrum:

  • Mild
  • Medium
  • Madras
  • Vindaloo
  • Tandaloo

Mild passer godt for barn og nybegynnere, eller de som ikke er så glad i sterk mat. Medium kan allerede bli en anelse for sterk for sensitive ganer, men passer vanligvis for de aller fleste. Madras er sterk og god. Vindaloo er meget sterk, og svært populært i India. Tandaloo er ekstra sterkt, og anbefales kun for de som er vant til å spise sterk mat. Ved å bestille ris eller indisk brød til maten kan du ta brodden av den sterke smaken. Er du usikker på hvilken styrkegrad som passer for deg kan våre hyggelige servitører bistå med gode anbefalinger.

Hva er det med smaken av India?

Indiske smaker er legendariske, og helt ulikt noe annet man finner i verden. Det som gir indisk mat sin unike smak er sammensetningen av ulike kryddere. Ingrediensene er i seg selv ikke fremmede i Norge. Kardemomme, kanel og muskat brukes vanligvis i kaker og bakst i Norge, mens i India brukes disse krydderne i middagsrettene. Hemmeligheten bak å lage god, indisk mat er at de ulike ingrediensene må tilsettes i riktig rekkefølge. Det nytter altså ikke å hive alt sammen i gryta på en gang, slik man vanligvis gjør med norsk mat. God timing har alt å si når man lager indisk mat. De dyktige kokkene ved vår restaurant i Oslo sentrum er eksperter på å finne den rette balansen av krydder for den beste smaken.

En familierestaurant

New Delhis historie som restaurant i Oslo sentrum er nesten 40 år gammel. Restauranten har blitt drevet av familien Singh i alle år. Vi ble kåret til Oslos beste indiske restaurant flere år på rad, og vi har servert tusenvis av sultne nordmenn. I dag kommer de første stamkundene våre med sine egne barn og barnebarn for å spise det beste fra Indias kjøkken.

Bli med på en liten reise gjennom Indias kontinenter i vår hyggelige restaurant i Oslo sentrum. Hit kan du ta med hele familien, vennegjengen eller dra hit på date. Vi tilbyr en smaksopplevelse av de sjeldne.