Er du glad i spennende og smakfull mat proppet med friske råvarer, som gjerne kan være litt spicy? Da er New Delhi Restaurant noe for deg. Her bys det på autentiske indiske smaker som er bygget på perfeksjonerte oppskrifter som har gått i generasjoner.

New Delhi er en opplevelse som tar deg med til indiske trakter kombinert med en klassisk og enkel stil. Her vil du finne noe for alle matglade sjeler.

Kåret til byens beste indiske mat

New Dehli har flere år på rad blitt kåret til byens beste på indisk mat. Hos oss kan du bestille en kulinarisk opplevelse sammensatt av fisk, kjøtt, kylling, vegetar og tradisjonelle tandoori- og karriretter til fornuftige priser. Du kan gjøre det til en indisk helaften med godt selskap og god mat og drikke, eller kom innom for en kjapp matbit før turen går videre til andre ærender.

Indisk mat baseres på mye krydder, og dersom du elsker spicy mat kan du velge å få rettene servert i fem forskjellige styrkegrader. Er du ikke helt klar for den indiske definisjonen på spicy passer den mildeste styrkegraden for deg.

Indisk mat

India er et land som består av 29 delstater. På grunn av de mange ulike statene, er det derfor også stor variasjon i alt fra språk og kultur, til mat og tradisjoner. Indiske matretter er som oftest fargerike og har gjerne mye smak og duft. Mange av rettene i ulike indiske kulturer kan minne om hverandre, men har gjerne små variasjoner av ingredienser og navn. generelt er maten svært preget av krydder og urter.

Det indiske kjøkkenet bruker grønnsaker, bønner, linser, kylling, lam, fisk og scampi, ris, raita, chutney, i tillegg til ulike brødsorter. Blant de mest brukte grønnsakene er tomat, løk, ingefær, koriander og chilli.

Brødet lages ofte av grovt mel, hvetemel, kikertmel eller maismel, og stekes ofte i olje i en stekepanne, eller bakes i en tandoor (indisk ovn).

I læren om livet lærer inderne at det anbefales å bruke seks smaker i det daglige inntaket. Dette vil nemlig skape en god balanse i fysiologien og holde kroppen frisk og rask.

Det vanligste kjøttet å se på det indiske kjøkkenet er kylling og lam, men indisk mat er også godt kjent for sine smakfulle vegetarretter. Her baseres gjerne retten på linser og bønner servert med ris, som tilsammen gir et fullverdig næringsinntak.

Maten serveres ofte som en tapas – forskjellige småretter på et fat kalt “thaali”. Maten spises gjerne med en spiseskje for å ikke gå glipp av alle de sammensatte smakene.

Før i tiden satt man på et teppe eller en pute i en “skredderstilling” og spiste, da man trodde at dette sørget for at en spiste mindre og fikk en bedre fordøyelse.

Meny

Vår many tar deg med på en indisk reise, og de fleste av rettene våre passer svært godt til deling. Visste du at tradisjonelt sett skal et indisk måltid inneholde en rekke ulike retter som deles mellom alle gjestene for å gjøre måltidet sosialt?

Hos oss kan du prøve smakfulle retter som blant annet:

Indisk brød

Blant våre indiske brød kan vi by på “Fluffy naan” som er et deilig duftende og mykt naan-brød. Du kan selvfølgelig også få denne indiske favoritten med hvitløk. Eller hva med å prøve deg på en litt mindre vanlig søt variant med nøtter, rosiner og kokosnøtt?

Blant andre brød har vi indiske flatbrød og fylte naan-brød.

Indiske karriretter

Er du en stor fan av den aromatiske gule krydderblandingen karri? Karri blir ofte brukt i indiske matretter, og til tross for at krydderet er det vanligste å se i alle verdens kjøkken, stammer det fra det indiske kjøkkenet. Navnet karri er også navnet på en rekke sausbaserte indiske, tamilske og britiske retter. Ordet kommer faktisk fra tamilsk og betyr “saus”.

Blant forretter kan du finne karriretter som lamme-keema dynket i en deilig safransaus servert med ristet pao-brød, Hakka Chilli Fish servert i en søt og spicy hvitløkssaus, Maharaja Beef med løk, ingefær, hvitløk og krydder, samt mange andre deilige retter. På hovedmenyen finner du klassiske indiske kyllingretter som Butter Chicken, Tikka Masala, Chicken Korma, Palak Chicken og mye mer. Elsker du karri er dette restauranten for deg.

Indisk dessert

Middagen er ikke komplett uten en deilig dessert. Prøv deg på en av våre spennende indiske desserter som Shahi Sheer, som er en puddinglignende dessert, Gulab Jamun med iskrem, fritert Jalebi eller en sjokoladebrownie med vaniljeis.

En fullspekket meny

Dette, og mye mer, kan du finne på menyen vår. Vi har grillede retter, deilige og smakfulle vegetarretter, wraps, fingermat, brød og så mye mer. 

Drikkemeny

Vi tilbyr en spennende vin- og ølmeny som topper din kulinariske opplevelse hos oss. Du kan også nyte en cognac med en kopp kaffe, grappa, rom og mye annet. Vi har også indisk te samt et stort utvalg av mineralvann.

Catering, bordbestilling eller drop-in

Vi tilbyr catering til de fleste anledninger, og vi setter sammen menyen etter ditt ønske. Vi tilbyr også levering dersom dette er ønskelig. Send oss en forespørsel minimum to dager før anledningen, hvor du forteller oss om eventuelle hensyn som allergier og preferanser samt ønsket tid, dato og eventuelt leveringssted.

Les mer: Catering

Ønsker du å bestille bord? Du kan benytte deg av vår online booking, sende e-post eller ringe oss for booking. Slik kan du komme til et ferdig dekket bord til deg og ditt selskap.

Les mer: Online booking

Vi tilbyr også drop-in. Vi holder alltid av deler av restauranten til våre gjester som ønsker å komme innom spontant.

Hvem er New Delhi?

New Delhi ble åpnet i 2012 av familien Singh, og vi er stolte av å kunne servere indisk mat basert på oppskrifter som har gått i generasjoner. Singh-familien har bydd på indisk mat og tradisjoner i over 30 år i Oslo, og har åpnet en rekke tradisjonelle og utradisjonelle restauranter.

New Delhi får stadig god omtale i avisene, og har opptil flere ganger vunnet kåringer, som byens beste indiske restaurant.

Bestill bord

[contact-form-7 id=”12934″]