Ser du etter spisesteder i Oslo?

Spisestedet New Dehli tilbyr indisk mat i moderne lokaler i Oslo sentrum. Her får du en helt spesiell kulinarisk opplevelse med eventyrlige, indiske smaker, som du ikke finner på andre spisesteder i Oslo. Velg mellom fem ulike styrkegrader fra vårt kjøkken, og avslutt måltidet med en deilig, indisk dessert. 

Hos oss kan du bestille fisk, kjøtt, vegetar og tandoori, eller du kan prøve en av husets ferdigkomponerte indiske matretter. Vi har blant annet klassiske retter som kylling tikka masala og et godt utvalg naan brød. Våre kyllingretter kommer med sesongens sunneste og mest smakfulle råvarer. Vi gir deg en smaksopplevelse av de sjeldne ved vårt indiske spisested i Oslo. 

Les mer: Spisesteder i Oslo sentrum

Fem ulike styrkegrader

Det indiske kjøkken er kjent for å tilberede sterke matretter, gjerne i form av sauser som er smaksatt med sterke og/eller søte krydder. På den indiske krydderpaletten finner du blant annet chili, sennep, gurkemeie, ingefær og koriander, og av søte krydder brukes det kardemomme, kanel og muskatnøtt. 

Den indiske maten kan noen ganger bli for sterk for norske ganer, og derfor kan du velge mellom fem ulike styrkegrader hos spisestedet New Delhi:

  • Mild
  • Medium
  • Madras
  • Vindaloo
  • Tandaloo

Mild er en god start for nybegynnere og barn, og passer fint for de som absolutt ikke klarer å spise sterk mat. Medium er allerede en anelse for sterk for nybegynnere, mens Madras er sterk og god. Vindaloo er meget sterk, og svært populær blant indere. Tandaloo er ekstra sterkt, og bør kun velges av de som vet hva de driver med. 

Bestill ris eller indisk brød til maten for å ta brodden av den sterke smaken. Trenger du hjelp med bestillingen ved vårt spisested i Oslo, er våre hyggelige servitører klare til å bistå deg. 

Forskjellen på norsk og indisk mat

Det som gir indisk mat sin unike smak er sammensetningen av krydderne. Ingrediensene i seg selv er ikke fremmede i Norge. Den største forskjellen på norsk og indisk mat er hvordan maten tilsettes smak. Kardemomme, kanel og muskat brukes vanligvis i kaker og bakst i Norge, mens i India brukes disse krydderne i middagsrettene. 

Hemmeligheten med å lage god, indisk mat er at de ulike ingrediensene må tilsettes i riktig rekkefølge. Det nytter altså ikke å hive alt sammen i gryta på en gang, slik man vanligvis gjør med norsk mat. 

Store regionale forskjeller

I India er det også store geografiske forskjeller på ulike matretter. Retter som kylling korma og kylling tikka masala er blant de mest kjente fra Nord-India. Disse er preget av mektige og smaksrike sauser, og bruken av Curry-pulver (karri) er vanlig. I sør brukes mer grønnsaker, ris, kokos og sjømat. 

Den perfekte matrett

I India følger man ingrediensenes reise fra start til slutt. Målet er den perfekte matrett. Krydderne gir fra seg sine egne smaker og lukter i det de tilsettes, og må derfor brukes til riktig tidspunkt. 

Skal du lage indisk mat selv, må du derfor motstå fristelsen med å putte alt i gryta på en gang. Norsk mat kan typisk lage seg selv – det samme kan ikke sies om indiske matretter. Våre dyktige kokker er eksperter på å finne den rette balansen av krydder for den beste smaken. 

På menyen

Ved vårt indiske spisested i Oslo kan du velge mellom det beste fra det indiske kjøkken. Vi har både de klassiske rettene som du kanskje allerede kjenner, og moderne varianter av tradisjonelle retter. 

Vurder å bestille mindre tapas-tallerkener, perfekt for større selskaper som vil smake ulike retter. Bestill tre eller fem retter fra vår smaksmeny, som er satt sammen slik at flere kan dele. Er du sulten på mer, kan du også bestille indiske retter i vanlige middagsporsjoner. 

Vi har et godt utvalg av indisk brød (naan) som du kan bestille til maten. Av kjøtt kan du blant annet velge mellom kylling, biff, fisk, lam, fisk og reker. Kjøttet og fisken vi bruker ved vårt spisested i Oslo er marinert i ukesvis, for den beste smaksopplevelsen. 

Karri

Smaken av karri er veldig populær blant våre gjester, og vi har selvfølgelig et stort utvalg av Curry-retter ved vårt spisested i Oslo. Et annet populært element på vår meny er utvalget av street food. Dette er mindre retter som egner seg godt til lunsj, eller til å deles mellom spisevennene. 

Tandoor-ovnen er en viktig del av det indiske kjøkken, også ved vårt spisested i Oslo New Delhi. Grillkullene på bunnen av ovnen sørger for en temperatur på 360-380 grader. Trekullet gir maten en svært delikat smak.

Spisesteder i Oslo

New Delhi er et spisested i Oslo som har testet oslofolks chilitoleranse i snart 40 år. Nå kommer stamgjestenes barn med sine egne barn for å spise hos oss. New Delhi drives av familien Singh, som var de første som etablerte indiske spisesteder i Oslo sentrum.

Vårt spisested i Oslo, New Delhi, ble etablert i 2012, og vi har fått mange faste kunder siden den gang. Vår stolthet ligger i å tilby våre gjester en spennende reise i indisk matkultur. Våre indiske gourmetkokker står ved tandoorovnen og tilbereder et utvalg av Indias fristelser hver eneste dag – fersk, deilig krydret indisk mat. 

Tradisjonelt sett inneholder et indisk måltid mange retter som man deler mellom gjestene ved bordet, for å danne en sosial ramme rundt måltidet. Vår meny er utarbeidet på en slik måte at dette er mulig hos oss også. 

Vin og drikke til maten

Ved vårt spisested i Oslo finner du et utvalg viner som passer spesielt godt til indisk mat. Vårt spennende vinkart er i stadig utvikling, slik at vi kan gi våre gjester en vinopplevelse utenom det vanlige. Vi serverer også mineralvann, kaffe og indisk te, og til avec kan vi by på cognac, marc, calvados, grappa, rom og armagnac. 

Spør en av våre hyggelige servitører hvilken vin som passer til maten. 

Bruk bestillingsskjemaet nedenfor for å booke et bord hos New Delhi!

Bestill bord

[contact-form-7 id=”12934″]